Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πτήσεις transit

αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις transitΣτις μέρες μας τα αεροπορικά εισιτήρια για τις αεροπορικές πτήσεις έχουν γίνει πάρα πολύ φθηνά, ωστόσο κάποιες φορές φαίνεται πως απλά δεν υπάρχει κάποια πτήση για τον προορισμό που μας ενδιαφέρει ή ότι απλά είναι όλες οι πτήσεις πολύ ακριβές. Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε όμως, είναι ότι αν ψάξετε για τις λεγόμενες πτήσεις transit, μπορεί όχι μόνο να βρείτε πτήσεις, αλλά να τις βρείτε και πολύ φθηνά. Γενικά, οι πτήσεις transit δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλείς και γνωστές, πράγμα πραγματικά πολύ άδικο. Ας δούμε λοιπόν λίγο αναλυτικά τι είναι και γιατί θα πρέπει να αποτελούν μία εναλλακτική για τα ταξίδια σας.

Τι είναι οι πτήσεις transit;

Με απλά λόγια και όρους, οι πτήσεις transit είναι οι πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι να πάτε Αθήνα – Λονδίνο απευθείας, θα πάτε Αθήνα – Βερολίνο – Λονδίνο. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι πτήσεις transit διαρκούν περισσότερο από τις απευθείας, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περιμένετε και 7 – 8 ώρες για την ανταπόκριση σας, αλλά συνήθως είναι και πολύ φθηνές αφού δεν έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτό είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα.

Γιατί να μην κλείσω μόνος μου δύο πτήσεις τότε;

Οι πτήσεις transit δημιουργούνται σε συνεργασία και συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες αεροπορικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι η πτήση ανταπόκρισης δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν μπεις κι εσύ μέσα. Με άλλα λόγια, αν η πρώτη πτήση καθυστερήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψεις να χάσεις τη δεύτερη. Αν κλείσεις μόνος σου τα εισιτήρια σου, τότε πρόκειται για δύο τελείως ανεξάρτητες πτήσεις, οπότε αν τύχει μια αναποδιά στη πρώτη πτήση, τότε απλά θα χάσεις τη δεύτερη. Θα είναι σαν να μην έκανες check-in. Επιπλέον, το εισιτήριο για μια transit πτήση σίγουρα θα είναι φθηνότερο από το να κλείσεις δύο ή και παραπάνω εισιτήρια το καθένα για ξεχωριστές πτήσεις.

Τι θα κάνω όση ώρα περιμένω στο αεροδρόμιο;

Η απάντηση εδώ είναι ότι αυτό εξαρτάται από το αεροδρόμιο. Τα μεγάλα αεροδρόμια έχουν πολλή κίνηση από πτήσεις transit, οπότε και φροντίζουν ώστε οι επιβάτες τους να έχουν κάτι να κάνουν για να σκοτώσουν τον χρόνο τους μέχρι την επόμενη πτήση τους. Στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για παράδειγμα θα βρείτε κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και εκθέσεις με gadgets ενώ συχνά γίνονται και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως εκθέσεις με πίνακες του Van Gogh. Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από την άλλη, μπορείτε να λάβετε μέρος σε ξεναγήσεις στη πόλη ειδικά σχεδιασμένες για τους επιβάτες των transit πτήσεων και να επισκεφθείτε μέσα σε λίγες ώρες την Αγία Σοφία και άλλα αξιοθέατα.

Σε όλα τα αεροδρόμια πάντως θα βρείτε εστιατόρια, καταστήματα με αφορολόγητα για να χαζέψετε, αλλά και πρίζες και δωρεάν wi-fi για να μπείτε στο internet από το κινητό σας ή το tablet σας ή το laptop σας και να χαζέψετε ή να παρακολουθήσετε κάποια ταινία. Γενικά, αν υπάρχει θέληση και διάθεση, σίγουρα θα βρείτε να κάνετε κάτι!

Από που θα κλείσω πτήσεις transit

Αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις transit, μπορείτε να κλείσετε από όλα τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία. Για τέτοιου είδους καταστάσεις, εμείς σας προτείνουμε της Ελληνική εταιρεία airtickets. Η εταιρεία airtickets προσφέρει τις καλύτερες προσφορές τόσο για απευθείας πτήσεις όσο και με ενδιάμεσους σταθμούς. Εαν μάλιστα μείνετε στη πόλη για κάποιο διάστημα, η airtickets μπορεί να σας κανονίσει ακόμα και την διαμονή σας! Δείτε πληροφορίες και αεροπορικά εισιτήρια airtickets στη διεύθυνση https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/

Όπως βλέπετε, οι πτήσεις transit αξίζουν τον κόπο ακόμη και αν δεν είναι οι πιο σύντομες και αν απαιτούν και κάποια αναμονή στο αεροδρόμιο. Είναι κρίμα να χάσουμε ένα ταξίδι σε έναν αγαπημένο μας προορισμό επειδή δεν μπορούμε να πετάξουμε απευθείας. Επιπλέον, είναι συνήθως και πιο οικονομικές από τις απευθείας, οπότε στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μπορεί απλά να είναι η μόνη λύση για κάποια ταξίδια. Μη διστάσετε λοιπόν να απενεργοποιήσετε το κουτάκι «μόνο απευθείας πτήσεις» την επόμενη φορά που θα ψάχνετε εισιτήρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *